Introductie


ATB/Gravel Veldtoertocht en Race Toertocht Heeten


Tijdens ons jaarlijkse sportieve en gezellige ATB/gravel en Race evenement, dat wordt gehouden tijdens het eerste weekend van de Ponyweek. genieten ongeveer 450 deelnemers van de prachtige ATB/Gravel en Race routes door het fraaie Sallandse landschap rond Heeten Overijssel. Met bijvoorbeeld verrassende uitstapjes door een ligboxenstal, het rijden over een kuilvoerhoop, over geïmproviseerde bruggetjes en meer. Vanwege het grote netwerk binnen de commissieleden, kunnen en mogen we gebruik maken van veel mooie faciliteiten die Salland typeren. We danken dan ook iedereen die eenmalig toestemming verleent om deze 'uitstapjes' vanuit de vaste single track routes rond Heeten mogelijk te maken.

Afstanden


ATB/Gravel Veldtoertocht (bepijld)
Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden; 35 en 60 km.
De variatie in de route is groot, elk jaar een unieke route ten opzichte van voorgaande jaren.

Race Toertocht (alléén GPX)
Bijzonder trots zijn wij op het feit dat we ook een ca. 100 km Race Toertocht aan ons evenement hebben toegevoegd.

Afterparty


Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een koffie-/theebon. Tevens wordt er een consumptiemunt verstrekt om bij terugkomst na te genieten met een heerlijke consumptie en de muziek, maar bovenal de gezelligheid die voor onze toertocht zo kenmerkend is.

Fotografie en Huisregels


Tijdens de gehele ponyweek worden fotografen ingezet om alle evenementen te voorzien van prachtige foto's. Uiteraard worden er tijdens de ATB/Gravel Veldtoertocht en Race Toertocht ook unieke actiefoto's gemaakt. Op de ATB/Gravel Veldtoertocht en Race Toertocht Heeten zijn de 'Huisregels Ponyweek Heeten' van toepassing zoals vermeld op www.ponyweek.nl

Mountainbike Netwerk Salland


Salland biedt ongekende mogelijkheden om te mountainbiken. De Sallandse Heuvelrug is met de vele routes een goed voorbeeld. Heeten ligt aan de voet van Mountainbike Netwerk Salland. Maar liefst 4 single tracks routes zijn aangelegd door prachtige bossen en unieke landschappen. De organisatie van de ATB/Gravel veldtoertocht en Race Toertocht heeft de intentie om jaarlijks unieke routes samen te stellen, waarbij wij steeds onderdelen van dit mountainbikenetwerk als basis meenemen. Daarnaast benaderen wij particulieren en landgoedeigenaren om het verrassingseffect jaarlijks zo groot mogelijk te krijgen. Het geeft ons steeds een enorme kick wanneer ook doorgewinterde mountainbikers ons complimenteren met de schitterende routes en een Sallandse opmerking: 'Hier bun'k nog nooit ewès'.

Historie


De eerste acht edities van de ATB/Gravel Veldtoertocht zijn georganiseerd onder auspiciën van de Oranjevereniging Heeten tijdens de zomer kermis. Het organiseren van een georganiseerde toertocht gedurende het broedseizoen werd door grondeigenaren en vogels als (ver)storend ervaren. Met dit gegeven ging de organisatie aan de slag en vond bij het bestuur van de Ponyweek een warm onthaal voor de 9de editie. Met steeds weer een nieuw deelnemersrecord in de achtereenvolgende jaren kunnen we spreken van een succesformule. Voor 2023 staat de 15e editie van de ATB/Gravel Veldtoertocht op de agenda. Inmiddels is de tocht uitgebreid met een Race Toertocht.

NTFU


Vaak wordt ons de vraag gesteld, waarom onze ATB/Gravel veldtoertocht en Race Toertocht niet op de NTFU kalender voorkomt. Wij zijn geen vereniging of stichting die als rechtsvorm opereert. De kosten van het lidmaatschap zijn voor ons te hoog vanwege ons jaarlijkse karakter van een toertocht.


Vragen en/of opmerkingen? Wil je feedback geven op het evenement? > contactformulier


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.